Categories
blog

Însă Carter a permis joi că eșecul său de a elibera ostaticii îl cântărește încă

Însă Carter a permis joi că eșecul său de a elibera ostaticii îl cântărește încă

În mai, Carter s-a întors la Atlanta din Guyana, unde a ajutat la monitorizarea alegerilor, din cauza a ceea ce a simțit că este o „răceală foarte rea."

În timpul unei întârzieri fizice din acea lună, medicii de la Universitatea Emory i-au făcut un RMN care a arătat o masă suspectă pe ficat, a spus el.

Dar a întârziat să împărtășească acele suspiciuni cu soția sa de 69 de ani, Rosalynn. „Cred că am introdus în jurnal că nu i-am spus lui Rosalynn decât pe 15 iunie și apoi, când am aflat că am cu siguranță cancer, membrii cheie ai familiei mele au intrat în Carter Center și le-am oferit un briefing . ”

Odată ce diagnosticul a fost confirmat, Carter nu a fost supus imediat unei intervenții chirurgicale, optând în schimb pentru a merge mai departe cu un tur de carte planificat de mult timp în timp ce chirurgul său a plecat în vacanță în Spania. Medicii au spus că este un cancer cu creștere foarte lentă, a spus el.

Abia pe 3 august tumora și marginile au fost îndepărtate într-o operație care a excizat o masă de aproximativ 85 de centimetri cubi, sau o zecime din ficatul său, a spus el.

Dar ușurarea inițială a faptului că medicii păreau să fi eliminat tot cancerul a dispărut curând. „În aceeași după-amiază, am avut un RMN al capului și gâtului meu și s-a dovedit că era deja în patru locuri din creierul meu”, a spus el.

În noaptea aceea și a doua https://harmoniqhealth.com/ro/urotrin/ zi, el a spus: „M-am gândit, am crezut că mai am câteva săptămâni”.

Totuși, el a spus: „Eram surprinzător de confortabil. Am avut o viață minunată, am mii de prieteni și am avut o existență incitantă, aventuroasă și plăcută. ”

Fiecare dintre pete măsura aproximativ 2 mm, a spus el. Pe lângă tratamentul cu radiații, Carter a spus că va primi un tratament destinat îmbunătățirii sistemului imunitar.

„El este mult mai bine cu asta decât ar fi fost cu cancer pancreatic”, a spus Peter Bourne, MD, care a servit ca asistent special al lui Carter pe probleme de sănătate în timpul administrației sale și rămâne un prieten.

„Obișnuia să fie că melanomul era doar o condamnare la moarte; în ultimii ani, au reușit să salveze viețile oamenilor într-un grad extraordinar, iar lucrurile ar putea merge foarte bine pentru el pentru o lungă perioadă de timp “, a spus Bourne într-un interviu.

El a descris deschiderea lui Carter „destul de spectaculoasă” în timpul conferinței de presă. „Chiar dă un exemplu remarcabil”.

Carter a spus că va reduce „destul de dramatic” obligațiile sale de la Carter Center și că nepotul său, Jason, va prelua funcția de președinte al consiliului de administrație, dar că va continua să strângă fonduri pentru organizație, a cărei dotare depășește 600 de milioane de dolari.

„Dacă vrea să-i dau sfaturi, voi fi încântat să fac asta”, a spus Carter, a cărui atenție pentru detalii este legendă.

Carter a spus că diagnosticul său a dus la apeluri de la cei care i-au dorit, inclusiv președintelui Barack Obama, foștilor președinți George H.W. Bush, George W. Bush și Bill Clinton, Hillary Clinton, speranța prezidențială democratică și secretarul de stat John Kerry. „Prima dată m-au sunat de multă vreme”, a spus fostul politician, care nu se sfiește să-și spună părerea.

Întrebat ce i-ar oferi cea mai mare satisfacție din viață, arhitectul Acordurilor Camp David a citat pacea pentru Israel și vecinii săi. Apoi a lansat o critică a procesului de pace din Orientul Mijlociu.

„În acest moment, cred că perspectivele sunt mai dezgustătoare decât oricând îmi amintesc în ultimii 50 de ani”, a spus el. „Întregul proces este inactiv. Guvernul Israelului nu are nicio dorință pentru o soluție cu două state, care este politica tuturor celorlalte state din lume, iar Statele Unite nu au practic nicio influență în comparație cu anii trecuți, fie în Israel, nici în Palestina ”.

Deși Carter a spus că mandatul său unic de președinte a fost punctul culminant al carierei sale politice, el a adăugat că tocmai a pus bazele muncii sale la Carter Center, pe care l-a descris ca fiind „mai plăcut pentru mine personal”.

De la înființarea sa în 1982, centrul a înființat programe în 80 de țări care au ajutat unii dintre cei mai săraci și mai săraci oameni din lume. Satisfacerea nevoilor lor, a spus el, „a fost unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat”.

El a citat eforturile centrului său de a eradica boala viermelui de Guineea ca fiind printre cele mai mari realizări ale sale, un comentariu despre care Bourne a spus că i se pare plăcut, întrucât el a fost cel care a sugerat în urmă cu 30 de ani ca Carter să conducă efortul.

„Cred că va supraviețui ultimului vierme de Guineea”, a spus Bourne, care este cercetător principal la Green Templeton College de la Universitatea Oxford. „Există doar 11 cazuri până în acest an, ceea ce înseamnă că este aproape terminat”.

Bourne a spus că admira capacitatea lui Carter de a se concentra asupra problemelor despre care poate face ceva și de a renunța la orice lucru asupra căruia nu are control.

„Chiar dacă ține un discurs urât la un miting politic sau orice altceva care nu merge exact așa cum vrea el să meargă, el este capabil să îl lase complet în spatele lui – în întregime și imediat.”

Bourne, care a scris „Jimmy Carter: o biografie cuprinzătoare de la câmpie la post-președinție” (Prentice Hall & IBD, 1997), și-a amintit că l-a însoțit pe Carter după apariții la mitinguri care au mers prost. „Aș spune:„ Ei bine, aș acorda asta 70 la sută. ”El a spus:„ Nu vreau să vorbesc despre asta ”.

”Întotdeauna se uita la ceea ce era în viitor, fără să vrea niciodată să se uite înapoi la lucrurile din trecut. Este ceva ce am încercat să mă adopt, pentru că este întotdeauna ușor să mă opresc asupra eșecurilor sau a neajunsurilor și a lucrurilor, dar el nu a făcut asta niciodată. “

De exemplu, în timpul crizei ostaticilor iranieni, în care 52 de americani au fost ținuți la Teheran timp de 444 de zile înainte de eliberare, Bourne a spus că a remarcat președintelui că trebuie să aibă probleme cu somnul. „El a spus:„ Nu pierd niciodată somnul pentru nimic ”.”

Însă Carter a permis joi că eșecul său de a elibera ostaticii îi cântărește în continuare. „Aș vrea să mai fi trimis încă un elicopter pentru a lua ostatici”, a spus el despre încercarea nefericită, în care efortul a fost întrerupt după ce mai multe elicoptere au funcționat defectuos și unul s-a prăbușit, ucigând opt militari. „Le-am fi salvat și aș fi fost reales”, a spus Carter.

Într-un exemplu rar de a privi în urmă, el a spus: „Dacă ar fi să aleg între încă patru ani și Carter Center, aș alege Centrul Carter – ar fi putut fi ambele”.

Carter a acționat întotdeauna de parcă ar fi conștient că viața este finită, a spus Bourne. „Cred că a existat întotdeauna un sentiment pe tot parcursul vieții sale că nu poate pierde un minut, pentru că ni se acordă atât de mult timp pe pământ pentru a face lucruri bune și el a fost mereu preocupat să folosească fiecare minut pentru a atinge acest obiectiv.”

În ciuda eforturilor lui Carter de a realiza tot ce a putut – eforturi care includ încă programarea zilelor sale până la minut – eșecul său de a reorganiza sistemul de sănătate al națiunii în timpul administrației sale „a fost o mare dezamăgire pentru mine”, a spus Bourne.

„Cred că a văzut realegerea sa legată mai mult de a avea economia într-o formă bună decât de faptul că a oferit o asigurare națională de sănătate”, a spus Bourne.

„A văzut asigurările de sănătate ca fiind ceva pentru al doilea mandat”.

Bourne a spus că l-a văzut pe fostul său șef la Washington la o ceremonie de pomenire pentru Robert Pastor, care îl servise pe Carter ca expert al său în America Latină.

„Arăta bine”, își aminti Bourne. „I-am spus:„ Știi, pur și simplu nu-mi vine să cred cum ești capabil să menții nivelul de energie pe care îl faci. ”Aceasta a fost la două luni după împlinirea a 90 de ani.

„A renunțat și a spus:„ Ei bine, mâine mă duc în Sudanul de Sud. ”De parcă nu ar fi nimic; oricine și-ar merita sarea ar face ceea ce făcea el ”.

Această atitudine se poate schimba. Carter a recunoscut joi că ar putea amâna o vizită planificată în Nepal cu Habitat for Humanity, spunând că își va ajusta programul pentru a se potrivi solicitărilor medicilor săi.

Însă el era convins că nu intenționează să pună capăt practicii sale îndelungate de predare la Biserica Baptistă Maranatha din orașul său natal Plains, Ga., Și să-și trăiască în continuare viața.

„Am de gând să predau școala duminicală în această duminică și în fiecare duminică, atâta timp cât sunt capabil din punct de vedere fizic și mental”, a spus el. „Sunt pregătit pentru orice; Aștept cu nerăbdare o nouă aventură. “

Ultima actualizare 20 august 2015

În aproape 100 de articole de știri care descriu 36 de medicamente împotriva cancerului, cuvinte precum "descoperire" și "miracol" au fost utilizate, chiar dacă 50% din timp aceste medicamente nu erau aprobate de FDA și 14% din timp nici măcar nu au fost încă testate la oameni, potrivit cercetătorilor.

Utilizarea acestora "’descriptori umflați" reflecta adesea curentul "câmpuri fierbinți" de cercetare a cancerului, cum ar fi inhibitorii punctelor de control imunologice, care au constituit doar 14% din medicamentele unice menționate, dar au reprezentat 38% din superlativele utilizate, a raportat Vinay Prasad, MD, MPH, de la Oregon Health & Știința Universității din Portland și Matthew V. Abola, student la medicină la Facultatea de Medicină Case Western Reserve University din Cleveand, într-o scrisoare de cercetare în JAMA Oncology.

Prasad și Abola au făcut o căutare pe Google – specificată în "știri" categorie, nu generală "web" categorie – pentru 10 termeni superlativi care au fost folosiți alături de expresie "medicament pentru cancer."

Aceste 10 superlative au inclus: "descoperire," "schimbător de joc," "miracol," "vindeca," "Home run," "revoluţionar," "transformator," "salvator de vieti," "revoluționar," și "minune."

Abola a citit fiecare dintre articole în întregime, extragând detalii relevante din punct de vedere științific despre medicamentul descris, cum ar fi mecanismul său de acțiune, clasa de medicamente, dacă a fost aprobat de FDA, dacă datele descriau studii la om sau descoperiri preclinice și, în cele din urmă, cine a citat acele superlative în articol.

Prasad, specialist în hematologie / oncologie, a cercetat mecanismul de acțiune pentru fiecare dintre medicamentele identificate și le-a codat pe clase.

În general, autorii au identificat 94 de articole de știri, provenind din 66 de știri distincte, care au menționat unul din cele 10 superlative în 97 de ocazii cu privire la 36 de droguri diferite. Trei dintre articole nu au denumit drogul.

Pe clase, cele mai populare medicamente menționate au fost în terapia țintită (47%). Următoarele au fost medicamentele citotoxice (25%). În urma acestora, inhibitorii punctului de control al imunoterapiei au reprezentat 14% din referințe, iar vaccinurile împotriva cancerului 8%.